Verhuizing Ruigewaert

4 april 2017 Uit Door Teun

Aan alles komt een keer een eind. Voor ons is dat moment nu aangekomen. Na 11 jaar in Niezijl te hebben gewoond gaan wij dit dorp
verruilen voor een stad. Weliswaar een kleine stad, maar Appingedam heeft wel stadsrechten. Vorig jaar hebben wij ons huis te koop gezet omdat het werk in en rondom het pand aan de Rijksstraatweg steeds weer onderhoud vergde. Omdat de galerie de laatste jaren geweldig aantrok en wij het daardoor steeds drukker kregen, moesten wij dit onderhoud meer gaan uitbesteden wilden we zelf nog wat vrije tijd overhouden.

We hadden er rekening mee gehouden dat het nog wel een paar jaar zou gaan duren eer er een definitieve koper ten tonele zou verschijnen. Het was voor ons een verrassing dat er al zo snel een match op ons pad kwam. Het zoeken naar een ander, geschikt pand moest nu op korte termijn gebeuren. Dat viel niet mee, want we stelden hoge eisen. We hebben hier in Niezijl iets bijzonders neergezet dus ook het nieuwe onderkomen moest aan een aantal voorwaarden voldoen.

We hebben van alles bekeken; verbouwde kerken, opgeknapte boerderijen, borgen en monumenten. In eerste instantie zochten we wel in de omgeving van Niezijl, maar vanwege het kleine aanbod bijzondere panden zijn wij ons oog gaan richten op Noord-Oost Groningen. En daar vonden we wat wij zochten! Dus verhuist galerie Ruigewaert eind maart a.s. naar Appingedam en vestigt zich aldaar in het Gouden Pand 1.

Wij hebben al die jaren hier in Niezijl met heel veel plezier gewoond en zullen de weidsheid en prachtige wisseling van de jaargetijden zeker gaan missen. Wij willen iedereen hartelijk danken
voor uw bezoek, de mooie gesprekken en de fijne contacten en hopen u op de nieuwe locatie ook weer te mogen begroeten.

Henk Menger & Tjitske Regnery