Aftrap Dag van de Democratie

11 september 2018 0 Door Iwan

 

Ieder jaar wordt in september in Nederland de Dag van de Democratie gevierd. De Dag voor Democratie biedt gemeenten en provincies een mooie gelegenheid om de betrokkenheid bij de lokale democratie te vergroten. Dit jaar is de Dag van de Democratie op zaterdag 15 september 2018.

Dit jaar is de Dag van de Democratie een uitgelezen kans om onze inwoners er op te wijzen dat er binnenkort gemeenteraadsverkiezingen zijn in het Westerkwartier. Vooral nu de gemeente Zuidhorn, Leek, Grootegast en Marum opgaan in de gemeente Westerkwartier. Het is een tijd van bewegen en verbinden, dus vandaar onze uiterste inspanningen om op deze wijze een sportieve, feestelijke aftrap te doen en alle inwoners uit de huidige 4 gemeenten, dus jong en oud erbij te betrekken”, aldus voorman Ytsen van der Velde van lokale partij VZ Westerkwartier.

Een Nederlands voetbalicoon komt op zaterdagochtend 15 september 2018 om 10.15 uur naar Zuidhorn. Wie dat is, blijft nog even geheim. Om een klein tipje van de sluier op te lichten…

Zijn beide ouders zijn geboren in de provincie Groningen en hij is ook al eens uitgeroepen tot Groninger van het Jaar! Iedereen, jong en oud is welkom bij deze feestelijke aftrap. Wellicht is er nadien nog tijd voor een handtekening of foto. Noteer 15 september 2018 10.15 uur in de agenda en kom naar de parkeerplaats bij het gemeentehuis aan de Hooiweg in Zuidhorn. Daar zal een voetbaldoel staan en zal de bal worden aangereikt door lokale partij VZ Westerkwartier. Op dit tijdstip zal letterlijk de aftrap plaatsvinden voor de aankomende gemeenteraadsverkiezingen, die op 21 november 2018 gaan plaatsvinden voor de nieuwe gemeente Westerkwartier.

 

VZ Westerkwartier is een partij die staat voor haar inwoners. De missie is om met de vorming van een brede politieke beweging in het Westerkwartier een samenleving te bewerkstelligen waar ieder individu zich veilig kan ontplooien en ontwikkelen. Een samenleving waar naar iedereen wordt omgekeken en waar de juiste zorg op maat wordt verleend. Een veelzeggende partij die staat voor alle inwoners, agrariërs en ondernemers. Kortom voor een leefbaar Westerkwartier!