Ronde Dorpsommetje

Ronde Dorpsommetje

20 april 2019 0 Door Dorpsbelangen

Deze week heeft Dorpsbelangen het ommetje gelopen. Dit ter controle of alle voetjes en aanduidingen nog aanwezig waren. Hier en daar kon het allemaal wel wat beter en scherper, was de constatering. Zoals bijvoorbeeld de voetjessticker op de lantaarnpaal bij het Hoerediep die na de restauratie van de brug achter een muurtje is beland. Niet handig. Ook zit er achterop de reed van Groenveld een bordje los, welke weer vast moet worden gezet. Er zijn nieuwe stickers besteld en binnenkort worden alle gebreken op de route verholpen.

Helaas waren dit niet de enige ‘gebreken’ die we tijdens het lopen hebben het ommetje hebben gezien. Ook blijkt dat sommige mensen het blijkbaar heel normaal vinden om plastic flessen, kapot gescheurde doeken en andere troep achter te laten op de landerijen. Ook hondenpoep op het looppad en aan de graskant van het pad lijkt geen probleem te zijn voor een aantal hondenbezitters. Nu is fotograferen van poep niet onze hobby, dus laten we het bij één foto. Maar we hadden er serieus waar een album van kunnen maken. Let hier alsjeblieft op. Deze paden lopen over grond die beschikbaar is gesteld door de boeren rondom Niezijl. Stel jezelf eens de vraag: hoe zou ik het vinden als mensen hun rommel bij mij in de tuin gooien? En wat zou ik doen als iemand zijn/haar hond in mijn tuin laat schijten? Bovendien moet je er toch niet aan denken dat plastic en hondenpoep in het voer voor de koeien terecht komt?

Tevens hebben de werkzaamheden aan de bruggen -en de toename van het zware verkeer dat daarmee door het dorp is gekomen- ertoe geleid dat vele klinkers in de Hoofdstraat kapot zijn gegaan. Dit euvel is gemeld bij de gemeente. Afwachten dus. Tot zover deze kleine update vanuit Dorpsbelangen.

Geniet van de Paasdagen!

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter