Teun 28 februari 2017

Op vrijdag 3 maart organiseert Groninger Dorpen voor de hele provincie Groningen, in Dorpscentrum De Broeckhof te Zuidbroek, de Groninger Dorpenmiddag. Waar gaan we het over hebben?

Dorpsbewoners nemen steeds meer het eigen initiatief als het gaat om leefbaarheid. Tegelijkertijd doen overheden een stapje terug. De Groninger Dorpenmiddag 2017 gaat over de veranderende rollen van bewoners(organisaties) en overheden, ook in het kader van de herindeling. Hoe kunnen we slimmer en logischer met elkaar gaan samenwerken, met als gezamenlijk doel, een groeiende leefbaarheid in de dorpen op het platteland van Groningen.

Wat gaan we doen Om 13.00 uur is de deur los! Daarna neemt Arno van der Heyden de aanwezigen mee op avontuur langs 6 leerzame voorbeelden uit de provincie Groningen. Per initiatief zijn ervaringsdeskundigen aanwezig, die de initiatieven van binnenuit kennen en toelichten. Deze concrete praktijkverhalen vormen de input voor de dialoog met de zaal, onder leiding van Cunera van Selm. Om 17.00 uur sluiten we de Groninger Dorpenmiddag af en staat er een hapje en drankje voor je klaar.
Programma en aanmelden Meer weten en/of aanmelden ( gratis maar verplicht)? Dat kan via onze website www.groningerdorpen.nl