Teun 4 januari 2017

Ingestuurd:
Beste mensen,

Na twaalf en half jaar heerlijk wonen in Niezijl gaan wij beginnen aan een nieuw avontuur in Amersfoort. Armin reist al die jaren al op en neer naar Amsterdam, Hilversum en Gent. Jaren lang was onze prachtige plek in Niezijl dit meer dan waard, maar de laatste jaren werd het reizen steeds zwaarder……..drukker op de weg en vaak meer dan vier uur per dag in de auto heeft ons doen besluiten om ‘daar’ te gaan wonen. We gaan eens kijken hoe het is in het bijna ‘wilde westen’ ! Onze dochter Imme gaat met ons mee en Gijs gaat op kamers in Groningen.

De eerste jaren in Niezijl hebben we vooral genoten van onze plek, beide veel gewerkt en onze vrije tijd vooral besteed aan gezin, klussen en (zieke) ouders. Later ben ik (Joke) minder gaan werken en heb vanuit het verzorgen van de bloembakken het dorp en de bewoners beter leren kennen. Het is fijn om echt onderdeel te worden van een gemeenschap. Toen ik werd gevraagd om een rol te spelen binnen dorpsbelangen ben ik hier dan ook enthousiast op ingegaan. Samen zorgen dat iedereen zich zo prettig mogelijk voelt in het dorp. De ruimte die we hebben benutten en uitdagend en veilig inrichten. Zorgen dat we gezien en gehoord worden binnen onze gemeente. Ik heb genoten van de samenwerking binnen het bestuur en van de samenwerking met de gemeente Zuidhorn.

Mijn wens is dat we/jullie er in slagen om deze korte lijnen vast te houden en samen verder te bouwen aan de uitstraling en leefbaarheid van het dorp, want ‘Niezijl leeft en pakt aan!’.

Wij hebben ons hier welkom gevoeld en genoten van het prachtige landschap en het rijke culturele erfgoed. We nemen geen afscheid, we willen jullie bedanken en bovenal een gezonde en voorspoedige toekomst wensen.

Armin, Joke, Gijs en Imme Hoekstra-Broekema

Voorlopig reizen we nog op en neer om te klussen, vanaf 20 februari zijn we officieel verhuisd.