Afgelopen Vesperdienst

5 oktober 2016 Uit Door Teun

Hallo geachte lezer,

Wat was het een feestelijke Vesperdienst op zondag 4 september. We mochten beginnen in een redelijk bezette kerk. Dan het Roden Girl Choristers en de organist Sietze de Vries. Wat een plezier om het orgel even te horen in al zijn mogelijkheden en de prachtige zang van het koor. Mooi voor de aanwezigen en jammer voor de afwezigen. Zo beleef je nog eens wat van de kunde welke we in Niezijl hebben. En dan een fijne uitleg van dhr Blees uit Damwoude. Bedankt Sietze en Sonja de Vries voor jullie inzet, en misschien tot een volgende keer.

En dan voor een kerk welke aan het einde van het jaar gesloten wordt toch nog een Startweekend. Zelfs 2 weekenden. Eerst had Grijpskerk een startweekend op 18 september waar ook een aantal uit Niezijl aan hebben meegedaan. Daarna het weekend van 25 september hier in Niezijl. Zaterdagavond een BBQ welke weer erg goed verzorgd was door Jelle Zijlstra. Erg fijn vlees en salades om van te smullen. Ook de nieuwe eigenaren van het gebouw waren aanwezig en vermaakten zich best. Daarna de zondagmorgen met ds vd Veen uit Heerenveen met een erg bijpassende preek ook aangaande de sluiting van de kerk. Een predikant welke ons al wel 25 jaar ten dienst is geweest.

Verder ziet u in de planning dat we 16 oktober weer naar Grijpskerk kunnen. Deze diensten heeft de kerkenraad zo ingeroosterd om alvast wat omgang met elkaar te krijgen.

Share this...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter